15. lokakuuta 2018

Lapinporokoira Uhku

Uhku, kuva: Heidi Förell

Uhku, kuva: Heidi Förell
Kehräsin toukokuussa 3-vuotiaan lapinporokoirauros Uhkun harjatusta karvasta lankaa.  Omistajansa Heidin mukaan "Uhku on lupsakka, vaivaton ja huomaamaton kotikoira, joka omaa todella ison työmoottorin. Tämä nirso kainalorapsuja ja lunta rakastava, koiruli on hurmannut monia käytöksellään ja ulkonäöllään myös sellaisia, jotka eivät koirista välitä. Uhkun kanssa harrastetaan paimennusta, jotta tuota työkoiran intoa saataisiin vähän purettua. Tämän lisäksi lenkkeillään paljon luonnossa ja puretaan energiaa uusia temppuja opettelemalla. Jos aktivointi on jäänyt vähemmälle Uhku kyllä keksii itselleen tekemistä lelujensa kanssa tai varastaa sukan ja juoksee ympäri taloa sukka suussa. Normaalisti Uhkun löytää kotona sohvapöydän alta nukkumasta tai työnjohtajana vieressä seuraamassa mitä tehdään."


Lapinporokoiran harjattu pohjavilla on laadukasta ja mukavaa kehrättävää. Toukokuussa säät suosivat ja kehräsin Uhku-langan ulkona omien koirieni seurassa. Kehräyskuvassa näkyy 15-vuotias Elsa-koirani, jolle kulunut kesä jäi viimeiseksi, sillä Elsan pitkä elämä päättyi elokuussa.

Kertasin langan kaksisäikeiseksi, pesin astianpesuaineella ja huuhtelin etikkamausteella. Langat kuivuivat ulkona ja tuloksena syntyi n. 300 grammaa lämmintä, pehmeää ja ylellistä 100 % lapinporokoiralankaa. Tästä langasta voi valmistaa luksusneuleita, esim. kaulahuivin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti