26. joulukuuta 2018

Bordercolliet Kisma & Narra

Kisma ja Narra, kuva: Katja Sulkala


Sain kehrättäväkseni Katjan bordercollieiden harjattua karvaa. Katjan sisko Maarit (kennel Dash'ing) on innokas neulomaan ja hän kehräytti omien shetlanninlammaskoiriensa karvoja langaksi minulla pari vuotta sitten: Dash'ing-lanka. Katja innostui tästä ja alkoi myös keräämään bordercollieidensa karvaa talteen.

Katja kertoo, että hänen koiransa Kisma ja Narra ovat aktiivisia harrastuskoiria. Katja (koirakoulu Kisma) kouluttaa työkseen eri koiraharrastuslajeja sekä hypokoiria diabeetikoiden tueksi. Kisman ja Narran harrastuksiin kuuluu mm. toko, rally-toko, palveluskoiralajit, Nose Work sekä koiranäyttelyt. Vapaa-aikanaan kaksikko rentoutuu metsälenkein ja kotona löhöillen.

Kaivoin joululomalla pitkästä aikaa rukkini esille ja kehräsin tämän bordercollielangan. Kuitu oli bordercollielle tyypillisesti ohutta ja ylellistä, helpohkoa kehrätä. En karstannut kuitua vaan kehräsin sen suoraan Bliss-rukillani kaksisäikeiseksi langaksi. Pesin lankavyyhdit astianpesuaineella ja kuivattelin pönttöuunin kupeessa. 

Valmista 100 % bordercollielankaa syntyi vajaat 500 grammaa. Ihanan lämmin, kevyt ja pehmeä lanka. Maarit neuloi Katjalle langasta muhkean hartiahuivin tästä KismaNarra-langasta - näyttääpä lämpimältä <3.

Kuva: Katja Sulkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti