2. kesäkuuta 2016

Shetlanninlammaskoira: Dash'ing

Dash'ing-kennelin Maarit lähetti minulle kehrättäväksi shetlanninlammaskoiriensa harjattua karvaa. Tässä erässä oli hänen tricolour- ja merleväristen koiriensa -  jo edesmenneen Sinin, työkaverin luona asustelevan Nipan,  Säteen ja tämän pentujen Navin & Utun sekä sijoitusnarttu Myyn pohjavillaa.

Kuitu oli sheltille ominaisesti erittäin hienoa ja korkealaatuista. Sitä ei tarvinnut karstata vaan pääsin kehräämään suoraan. Erittäin aktiivisen loppukevääni vuoksi, ehdin kehräämään hyvin harvakseltaan. Ulkokehruukauden avaus toukokuun upean lämpimien päivien myötä oli yhtä ihanaa kuin muinakin vuosina. Suurimman osan tästä projektista kehräsinkin ulkona puutarhassani. Kuitu oli mukavaa kehrättävää ja sain säikeestä tasaista ja ohuehkoa. Kehräsin langasta kaksisäikeistä Bliss-rukillani.

Pesin vyyhdit ulkona viileällä vedellä & mäntysuovalla ja viimeiseen huuhteluveteen lisäsin lorauksen etikkaa. Hakkasin märkiä vyyhtejä talon seinään ja kuivatin vyyhdit ulkona - säästin kuivausajassa monta päivää, kun säät suosivat!

Valmista 100 % shetlanninlammaskoiralankaa syntyi 800 grammaa. Se on lämmintä, pehmeää, kauniin väristä harmaan eri sävyissä ja suht' tasaista. Luksuslankaa, josta voi loihtia monipuolisesti erilaisia neuleita tulevaa talvea varten :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti