4. helmikuuta 2018

Shetlanninlammaskoirat Sinni, Martta, Pojo & Ringo

Pojo, kuva: Sari Särestöniemi
Sain kehrättäväkseni sekoituksen useamman shetlanninlammaskoiran harjattua karvaa. Karvojen lähteinä ovat Sarin sheltit. 

Ringo, kuva: Sari Särestöniemi
Sinni ja Martta, kuva: Sari Särestöniemi
Sari kertoo koiristaan seuraavaa: Sinni-nartun ja tämän tyttären Martan yhteinen harrastus on paimentaminen. Sinni on myös Suomen Kennelliiton kaverikoiratoiminnassa mukana eli käy Sarin kanssa ilahduttamassa päiväkotien lapsia, vanhainkotien mummoja ja pappoja sekä  vierailuilla kehitysvammaisten asumisyksiköissä. Sarin mukaan Sinni on rauhallinen, ystävällinen, hyvähermoinen ja kärsivällinen toisin kuin tyttärensä Martta, joka on räväkkä, nopea ja vilkas. Martan lajina onkin agility, joka sopii mainiosti tämän luonteiselle koiralle. Pojo ja Ringo ovat urosshelttejä. Pojo on 9-vuotias herrasmies, jonka kanssa harrastettiin aikoinaan agilityä, tokoa ja lampaiden paimentamista. Nykyisin Pojo viettää eläkepäiviä kotoisten askareiden parissa. Ringo on 11-vuotias vanha herra, joka on Sinnin tavoin ollut mukana kaverikoiratoiminnassa aiemmin. Nykyisin Ringon eläkekuvioihin kuuluu emännän hauskuuttaminen.

Sheltin kuitu on yksi suosikeistani: pitkää, ohutta ja kaunista karvaa. Kuitu oli helppo kehrätä karstaamatta. Kehräsin kaksisäikeistä lankaa Bliss-rukillani. Tästä langasta tuli erityisen kaunista monisävyisen kuidun ansiosta! Pesin vyyhdit hajuttomalla astianpesuaineella ja vaikka kuitu ei tuntunut rasvaiselta, langasta lähti yllättävän paljon painosta pois pesun myötä.  Lanka vaati pitkän kuivumisajan.

Valmis 100 % shetlanninlammaskoiralanka on unelmankevyttä, pehmeää, superlämmintä ja kaunista. Oikea toivelanka luksusneuleita neuloville. Valmista lankaa syntyi 525 grammaa. Hyvän mielen kehräysprojekti :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti