17. marraskuuta 2013

Borderterrieri Totti


Trimmasin eilen borderterrierini. Totti (FI MVA Cindyhill Twist and Shout) on 9-vuotias leikattu uros ja mukavasti sujuneen näyttelyuran ja iskänä toimimisen jälkeen nyt eläkepäivillä. Totin väri on blue & tan eli pohjavilla on tummanharmaata, hyvin karkea päällyskarva mustaa valkoisilla karvoilla.

Ennen kuin aloitin turkin nyppimisen, keräsin pohjavillaa talteen furminaattorilla. Mukaan tuli väistämättä myös karkeaa päällyskarvaa. Pohjavilla oli aika hilseistä ja näytti vaaleammalle kuin mitä todellisuudessa oli. Se oli myös turhan lyhyttä, n. 2 cm pitkää. Pohjavillaa ei pystynyt karstaamaan.

Tänään kokeilin borderikarvan kehräystä värttinällä. Haastavin projekti tähän mennessä. Karva pöllysi ja säie katkesi helposti. Sain kumminkin aikaan säiettä, jonka kertasin kaksisäikeiseksi andean plying -tekniikalla.


Langasta irtoili paljon irtokarvaa, etenkin päällyskarvoja. Pesin langan teatreeshampoolla ja huuhtelin kylmällä. Lanka muuttui "oikean" väriseksi, kun sain pestyä siitä liat pois. Borderin alusvillalanka on pehmeää ja lämpöistä, mutta sotkuista, sillä irtokarvoja irtoaa edelleen. Tulipahan testattua, että karkeakarvaisen terrierin alusvilla taipuu sittenkin 100 % koirankarvalangaksi :).


pesty ja vielä märkä borderterrierilanka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti