12. marraskuuta 2013

Suomenlapinkoira rukillaBlissillä kehrättyä ja kerrattua suomenlapinkoiralankaa valmistui kaksi rullallista. En omista viipsinpuuta, joten aviomies on kätevä apu, kun haluan langan rullalta vyyhdille. Tilasin tosin häneltä viipsinpuun löydettyäni viipsipuiden rakennusohjeen.

Ensimmäisen, värttinällä kehrätyn suomenlapinkoiralangan pesin koirashampoolla, mutta lankaan jäi suht' voimakas koirantuoksu. Toin tallilta hevoseni teatreeshampoota ja pesin nyt langan tällä voimakkaamman tuoksuisella aineella. Huuhtelin langat kylmä-kuuma-kylmä-tekniikalla ja laitoin viimeiseen huuhteluveteen lorauksen etikkaa. Huuhtelin tässä vedessä myös aiemmin tekemäni lapinkoiralangan uudelleen.

Mätkin märkiä vyyhtejä seinään muutaman kerran tasoittaakseni kierrettä ja lisätäkseni pörröisyyttä. Asettelin vyyhdit kuivumaan. Vuorokauden kuivumisen jälkeen lanka oli valmista. Se tuntui hyvin pehmeältä ja kierre sopivalta - vyyhdit eivät kiertyneet kumpaakaan suuntaan. Huomasin jännittävän värieron aiemmin samasta suomenlapinkoirakarvasta värttinällä kehräämiini lankoihini: uusi lanka oli tummempaa! En keksi muuta selitystä kuin eri shampoo. Olen todella tyytyväinen tähän lankaan. Ensimmäiset kokeilut onnistuivat paremmin kuin osasin odottaa ja suomenlapinkoira näyttää olevan erinomainen karvanlähde 100 % koirankarvalankaan :).


1 kommentti:

  1. Kivannäköistä lankaa <3 Sinä edistyt huimaa vauhtia! Minusta on niin kiva, kun junior pääsi tosihommiin luonasi. Mulla se lojui vain varastossa.

    VastaaPoista