1. joulukuuta 2013

Afgaaninvinttikoira Seppo

Seppo, kuva: Marko Heinonen
Sain isomman erän harjattua Seppo-afgaaninvinttikoiraa ystävältäni Pirkolta. Karstasin karvat aiemmin myllyllä. Karstalevyistä tuli painavia ja tiiviitä.

Aluksi kehrääminen Blissillä tuntui työläältä, kun kuitu oli yhä karstaamisen jälkeen huopunutta ja tiivistä. Kun hajotin karstalevyt ohuiksi nauhoiksi, kehrääminen helpottui ja oli loppujen lopuksi oikein mukavaa. Kehrätessä karvan seasta tipahteli lattialle kaikenlaista metsän kasvillisuutta :).

Kertasin säikeet rukilla kaksisäikeiseksi langaksi. Langasta tuli hyvin paksua ja kerratessa rullat täyttyivät nopeasti. Jouduin myös säätämään jarrua useaan otteeseeen, kun valmis lanka painoi rullalla huomattavasti.

Pesty afgaaninvinttikoirankarvalanka
Valmis lanka oli vahvaa, pehmeää ja paksua. Pesin vyyhdit teatreeshampoolla ja huuhtelin kylmä-kuuma-kylmä-menetelmällä. Viimeisessä huuhteluvedessä oli loraus etikkaa. Pieksin märkiä vyyhtejä seinään kierteen tasoittamiseksi. Paksun langan kuivuminen kesti yllättävän kauan, kaksi vuorokautta.

Valmis, puhdas lanka on karkeampaa kuin pesemätön ja huopunutta: langat ovat kiinni toisissaan. Tämä paksu ja varmasti lämmin lanka soveltuisi loistavasti esimerkiksi jämäkän villatakin raaka-aineeksi. Pestyä 100 % afgaaninvinttikoiralankaa syntyi 300 grammaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti