7. joulukuuta 2013

Kettuterrieri

Pesemätön kettuterrieri-lammaslanka


Essin toimittamassa karvaerässä oli erä kettuterrierin nypittyä, karkeaa päällyskarvaa. Kokeilin kehrätä sitä aiemmin 100 %:na, mutta en onnistunut. Kokeilin nyt uudemman kerran yhdistämällä karkeaan kuituun lampaanhahtuvaa ja sehän auttoi! Kehräsin kettuterrierin karstaamatta Blissillä ja kertasin niin ikään rukilla kaksisäikeiseksi langaksi. Pesin teatreeshampoolla ja huuhtelin kylmä-kuuma-kylmä+etikka -tekniikalla. Tasoitin kierrettä vyyhtejä seinään paiskomalla.

Valmis lanka on yllättävän kivaa! Siinä on siis n. 70 % kettuterrieriä ja 30 % lammasta. Väri on todella hieno: kaikki tricolorin sävyt ovat näkyvillä. Vaikka kuitu oli todella kovaa, itse lanka tuntuu pehmeämältä, mikä johtunee nyppimisestä sekä lampaanvillan vaikutuksesta. Karvat olivat suht' pitkiä, yli 5 cm, joten langasta ei juuri irtoa karvaa. Valmista lankaa syntyi 250 grammaa.

Kettuterrierin raakakuitu
Valmis kettuterrieri-lammaslanka

Tämä projekti oli mielenkiintoinen koe kehrätä sitä kaikkein karkeinta karvaa ja näköjään se onnistuu, kun mukaan laittaa hieman lammasta. Ei tämä toki mikään kaulahuivilanka ole, mutta sopisi hienosti tehosteeksi neuleisiin tai vaikka töppösten raaka-aineeksi. Kehrääminen kuitenkin otti aika koville, sormeni ovat rakkuloilla. Ei siis ihan joka illan projekti :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti