6. joulukuuta 2013

Snautseri

Pesty 100 % snautserilanka nypitystä karvasta
Sain ystäväni Essin kautta keskisuomalaiselta trimmaajalta eri koirarotujen nypittyjä ja leikattuja karvoja. Snautseria oli sekä nypittyä että leikattua. Kumpikin karva oli sen verran lyhyttä, etten ryhtynyt karstaamaan vaan kehräsin sen suoraan raakakuituna.

Nypitty snautseriraakakuitu
Nypitty snautserin karva oli kovin hilseistä ja karkeaa, lähinnä päällyskarvaa. Pituudeltaan 3-5 cm.  Kehräsin erän Blissillä ja kertasin kaksisäikeiseksi, osan andean plying -tekniikalla, osan suoraan rullilta rukilla. Yllätyksekseni karkea karva kehräytyi ihan hyvin ja ennakkoluuloistani huolimatta sain siitä aikaan ihan kelvollista lankaa. Pesin langan teatreeshampoolla ja huuhtelin kylmä-kuuma-kylmä + etikka -tekniikalla. Lopuksi tasoitin kierteitä lyömällä vyyhtejä muutaman kerran seinää vasten. 100 % snautserilanka on karkeaa, mutta ei niin kovaa kuin oletin. Kuitu on tarpeeksi pitkää, joten karvoja ei juuri irtoile valmiista langasta. Valmista lankaa syntyi 140 grammaa.

Pesemätön leikattu snautseri
Leikattu snautserin karva oli huomattavasti lyhyempää kuin nypitty. Kehräsin sen Blissillä ja kertasin kaksisäikeiseksi rullilta. Leikattu karva oli pehmeämpää, joten sitä oli helpompi kehrätä. Koska kuitu oli  turhan lyhyttä, karvoja irtoili langasta ja jätin testivyyhdin pesemättä. Tästä 100 % snautserilangasta tuli pehmeämpää, mutta heikompaa kuin leikatusta. Pesemättömän vyyhdin paino oli 40 grammaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti