10. tammikuuta 2014

Hovawart: Uuno ja JoseUuno ja Jose, kuva: Piia Saalasti

Uuno,  kuva: Lea Partanen 
Ystäväni Piian hovawartit Uuno (Damirazin Dukipylväs) ja Jose (Minttumantan Jose) ovat vaikuttavia koiria. Uuno on merkkivärinen uros ja ja Jose kullanvärinen nuorempi uros. Sain erän kummankin harjattua karvaa Piialta. Piian mukaan karvat olivat erilaisia: Uunon turkkiin ei Furminator uponnut, kun taas Joseen hienojakoisempaa turkkia työkalulla sai hyvin harjattua.

Jose,  kuva: Lea Partanen
Jätin karvat karstaamatta. Kehräsin ne omissa erissään Blissillä ja kehrätessä Uuno ja Jose käyttäytyivät samankaltaisesti. Karva oli pitkähköä, ohuehkoa ja pehmeää - oikein mainiota kehrättäväksi. Säikeestä tuli tasapaksua ja ohuehkoa. Kertasin Uunon kaksisäikeiseksi andean plying -tekniikalla ja Josen niin ikään kaksisäikeiseksi rullilta.

Valmis 100 % hovawartlanka on pehmeää, vaalea Jose hieman pehmeämpää kuin Uuno, ja kaunista. Piia on suunnitellut tekevänsä langoista lapaset ja niihin tämä lanka soveltuu varmasti hyvin. Tämä erä, yhteensä 75 grammaa, ei vielä ihan riitä, mutta eiköhän noin isoista koirista pian saada lisätäydennystä. Kiva karva ja lanka.


Hovawartin raakakuitu
Pesemätön hovawartlanka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti