9. helmikuuta 2014

Berninpaimenkoira: Diego ja Koda

Koda ja Diego, kuva: Petri Seppälä

Bernisäiettä rukissa
Kehräsin ystäväni Tuan berninpaimenkoirista Tualle lapaslankaa. Tuan vanhempi berni on nimeltään Diego (Rajaköörin Gentlemanni) ja nuorempi uros Koda (Cabonetton Beenleigh Blue). Koirat toimivat Tuan työkavereina ja tekevät arvokasta työtä opettaen lapsille ja nuorille tunnetaitoja sekä sosiaalisia taitoja.

Harjattu raakakuitu oli pehmeää ja takutonta, joten kehräsin karvan karstaamatta. Katselin kehrätessäni Sotshin talviolympialaisien naisten slopestylen finaalia, jossa Emmi Rukajärvi voitti hopeaa. Kilpailu oli niin jännä, ettei kehräämisestä meinannut tulla mitään vaikka yleensä kehrään sujuvasti ohjelmia katsellen :). Bernikarva on yksi suosikkini ja tämäkin erä oli mukavaa kehrättävää. Tein langasta kaksisäikeistä Blissillä kehräten ja kerraten, osittain andean plying -tekniikalla. Pesen langan illalla shampoolla ja huuhtelen sen kylmä-kuuma-kylmä-tekniikalla. Vyyhti näyttää olevan hyvin tasapainoinen, joten se ei vaadi lisätoimenpiteitä pesun jälkeen.

Kehräsin karvasta lapasten neulontaan sopivaa lankaa. Valmis 100 % berninpaimenkoiralanka on kaunista, pehmeää ja lämmintä luksuslankaa. Lankaa syntyi 145 grammaa - ehkä siitä pienet lapaset saa aikaiseksi. Tua lupasi onneksi toimittaa tätä suosikkipoppista lisää.

Pesemätön bernilanka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti