2. helmikuuta 2014

Leonberginkoira


Pesemätön leonberginkoirankarvalanka

Karstattu leonbergkuitu
Kehräsin tilaustyönä leonberginkoiraa suuren erän. Koiran omistaja oli kerännyt karvaa talteen jo pitkään koiransa harjauksien yhteydessä ja toimitti minulle noin 1 500 gramman erän karvaa. Karstasin kuidun myllyllä ja poistin pahimmat takut. Karstalevyt näyttivät lupaavilta: kuitu oli pehmeää, pitkää ja lampaanvillan kaltaista.

Kehräsin kuidun Blissillä. Aika monta iltaa sain tähän projektiin kulumaan. Leonberginkoirankarva oli mukavaa kehrätä ja tein säikeestä suht' ohutta, sillä tilaaja kertoi neulovansa langasta lapasia. Kertasin langan kaksisäikeiseksi rukilla, viimeisen erän andean plying -tekniikalla.

Kastalevy leonbergkuitua
Lanka haluttiin vastaanottaa pesemättömänä. Sitä syntyi 1 400 grammaa. Valmis 100 % leonberginkoirankarvalanka on suurimmalta osin tasaista ja ohuehkoa. Se tuntuu todella lämpöiselle ja soveltuu varmasti lapaslangaksi. Kyllähän tuosta hienon villapaidankin neuloisi.

Iso, mutta antoisa projekti. Tätä voisi pitää vaikka näyttötyönäni koirankarvan kehräämisestä :).


3 kommenttia:

  1. Täällä jo koetilkkua kudotaan ja etsitään sopivaa puikkokokoa :-) Koiraparka oli ihmeissään tutuntuoksuisista lankavyyhdeistä.

    VastaaPoista
  2. Mainiota! Kiva nähdä, mitä langasta syntyy!

    VastaaPoista
  3. 1,4 kiloa! Wau! Näyttötyö totta tosiaan...

    VastaaPoista