14. marraskuuta 2014

Siperianhusky: Liekki, Loitsu, Laulu & Elektra

Siperianhuskynartut Liekki, Loitsu, Laulu ja Elektra, kuva: Elina Heikkinen.

Vihdoinkin aikaa kehrätä! Sain jo kesällä siperianhuskyjen alusvillaa työstettäväkseni, mutta vasta nyt se valmistui langaksi. Huskyjen omistaja Elina kertoo, että Liekki (3 v), Loitsu (2 v.), Laulu (1,5 v.) ja Elektra (1 v.) ovat käyttölinjaisia siperianhuskynarttuja. Koirat ovat Elinalle harrastekavereita ja ystäviä. He harrastavat yhdessä valjakkoajoa, agilitya ja rallytokoa ja koiraetsintää. "Liekki on luonteeltaan itsenäinen ja kekseliäs älykkö, Loitsu pomppujalka elää liikkeestä. Laulu on omanarvonsa tunteva, mutta herkkä lady, joka juttelee paljon. Iloisen ja ihmisrakkaan Elektran sisältä löytyy ripaus vanhan koiran jääräpäisyyttä," Elina kuvaa koiriaan. 

Kuitu oli harjattua pohjavillaa. Se oli hyvin pehmeää, kuohkeaa ja suoraa, joten kehräsin sen karstaamatta Blissillä. Yksittäinen karva oli hyvin ohut ja säie katkesi helposti, vaikka pituudeltaan karva oli sopivaa. Kehräys piti tehdä herkällä otteella ja osin vahvalla kierteellä. Kertasin säikeet kaksisäikeiseksi langaksi. Tilaajan toiveen mukaan pesin langan teatreeshampoolla ja huuhtelin miedossa lämpötilassa ja viimeistelin etikkakylvyllä. Hakkasin vyyhtiä pesun jälkeen seinään, jotta sain kierrettä tasaisemmaksi.

Valmis 100 % siperianhuskylanka on todella pehmeää ja lämmintä luksuslankaa. Se tuskin kestää kovaa kulutusta, joten on parhaimmillaan esim. huivissa, unisukissa tai lapasissa. Valmista lankaa syntyi 240 grammaa ja se lähtee Elinan iloksi Hämeeseen. Kiva rotu!

Raakakuitu sylissäni
Pesty 100 % siperianhuskylanka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti