24. tammikuuta 2015

Collie ja suomenlapinkoira - kaksi suosikkia


Ozzya raakakuituna ja lankana
Ozzy, kuvat: Sanna Peltola

Tammikuun pakkasilla kehräilin pitkään työstämistä odottaneita töitä. Näistä eräs oli ystäväni Sannan Ozzy-collie, josta olen kehrännyt aiemminkin lankaa. Ozzy on nuori, pitkäkarvainen collieuros ja sen harjattu karva on pitkää, takutonta ja kaunista. Kehräsin kuidun suoraan ilman karstaamista rukillani kaksisäikeiseksi langaksi. Collielangan kehräys on rentouttavaa ja helppoa.

Pesty 100% collielanka

Ozzyn karvassa oli voimakas ominaistuoksu, joka usein on viriilien uroskoirien turkissa. Pesin vyyhdit teatreeshampoolla ja huuhtelin lopuksi etikkaliemessä. Lanka tarvitsee vielä kuitenkin tuuletusta.

100 % pitkäkarvainen collie -lankaa valmistui 150 grammaa. Se on kaunista, pehmeähköä asustelankaa.  Kuulemani mukaan Sanna ryhtyi heti neulomaan siitä jotakin, jännityksellä odotan lopputulosta :).Aksu, kuva: Päivi Kallioniemi
Pesty 100 % lapinkoiralanka
Toinen tilausprojektini oli ystäväni Päivin Aksu-suomenlapinkoiran karvaerä. Aksun karvaa kehräsin ensimmäistä kertaa, kun aloittelin kehräysharrastustani värttinällä. Nämä vanhat langat olen värjännyt luonnonväreillä ja ne odottavat neulomista. Nyt kehräsin Aksun lankaa Päiville.

Suomenlapinkoiran harjattu villa on hienoa, lämmintä ja pitkää. Aksun kuitu oli takutonta, joten selvisin ilman karstausta ja kehräsin karvasta kaksisäikeistä lankaa rukilla. Kivaa ja helppoa kehräystä. Pesin vyyhdit teatreeshampoolla ja huuhtelin lopuksi etikkaliemessä.

100 % suomenlapinkoiralanka on pehmeää, superlämmintä ja kaunista. Pehmeytensä vuoksi tämäkin lanka on parhaimmillaan asusteissa tai vaikka villapaidassa. Aksu-lankaa valmistui 300 grammaa.

2 kommenttia:

  1. Hei! Löysin sinun mielenkiintoisen blogisi sattumalta.Minä olen kerännyt omasta Colliestani karvoja jotka lähetin viimevuonna Ylistaroon kehruumoon ja tuli pari kiloa ihanaa lankaa.Lankaan lisättiin puolet lampaanvillaa. Kutonut olen niistä sukkia, lapasia ja kynsikkäitä.Myynnissä muuten Tori.fi:ssä.Osiossa Raahe.Tänä vuonna olisi tarkoitus taas lähettää karvoja sinne kehruuttvaksi.T:marjalellu

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla :). Colliekuitu on yksi minunkin suosikkini.

    VastaaPoista