31. heinäkuuta 2015

Westie: Qaska

Qaska, kuva: Taru Särkkä

Kehräsin ystäväni Tarun valkoisen länsiylämaanterrierin eli westie Qaskan karvaa. Taru kertoo koirastaan seuraavaa: "Qaska (Bambulan Qaska) on kohta 4-vuotias westieuros ja oman elämänsä Sheldon Cooper: jos joku menee istumaan Qaskan nojatuoliin tai asioita ei tehdä kuten "aina ennenkin", menee pienellä pasmat helposti sekaisin. Agility on mieluisa ja vauhdikas harrastus muuten lunkisti ottavalle koiralle. Qaska on myös hyvin perso ruualle, ja sen löytää aina keittiöstä toiveikkaana odottamasta, kun jääkaappi aukeaa."

Qaskan karva oli nypittyä karkeaa terrierikuitua. Pituudeltaan se oli sopivaa, kerrankin pitkää karkeaa karvaa! Kuitu ei tarvinnut karstausta ja päätin kokeilla kehrätä sen Bliss-rukillani 100 % westienä ilman lampaanhahtuvaa, jota yleensä laitan karkean kuidun sekaan. Kehräys oli sotkuista, koska karkea kuitu ei kierry helposti säikeeksi ja karvoja lenteli sinne tänne. Onneksi on kesä! Tein langasta kaksisäikeistä. 

Lankaa syntyi 80 grammaa. Valmis, vielä pesemätön 100 % westielanka muistuttaa enemmän köyttä kuin villalankaa :D. Se on tasaista, jäykkää ja erittäin karkeaa. Kuidun pituudesta johtuen, irtokarvoja ei juuri valmiista langasta irtoa. Tosin karvoja törröttää langasta joka suuntaan. Hauskan näköistä, mutta ihoa vasten ei varmasti niin hauskan tuntuista. Mielenkiintoista nähdä, mitä Taru tästä askartelee! Itse laittaisin tätä tehosteeksi vaikka sukanvarteen tai neulottuun kassiin tms. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti