7. joulukuuta 2017

Samojedi Nalle

Nalle juuri pestynä. Kuva: Sirpa Vimpari.

Vihdoinkin pääsin kehräämään! Sain nautiskella luksuskuidusta, sillä kehrättäväni oli reilu erä samojedinkoiran karvaa. Karva on peräisin 5-vuotiaasta samojediuros Nallesta. Nallen emäntä Sirpa kertoo, että tällä hänen ja aikuisen poikansa omistamalla samojedilla on todella lämmin ja paksu turkki. Sirpan mukaan: "Nalle viihtyy hyvin ulkona, eikä kavahda lenkillä käyntiä -35 asteen pakkasessakaan, mutta pärjää hyvin sisälläkin. Hän onkin ihan sisäkoira. Nalle on erittäin ystävällinen sekä seurallinen. Tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Mielipuuhia hänellä on rapsutusten kerjääminen sekä vastaanottaminen, juuston syönti ja lenkkeily."


Nallen karva oli pääosin harjattua. Kuitu oli takutonta ja tarpeeksi pitkää, joten sain sen kehrättyä ilman karstausta. Mukana oli jonkin verran lyhyttä kuitua, minkä vuoksi kierteen vahvuus hieman vaihtelee valmiissa langassa. Kertasin langan kaksisäikeiseksi kehräyksen jälkeen.

Pesin valmiin langan astianpesuaineella ja huuhteluveteen lorautin tilkan etikkaa. Lanka kirkastui pesussa selvästi. Valmista 100 %:sta samojedilankaa syntyi reilut 600 grammaa. Se on todella pehmeää, lämmintä - aivan kuten Nallen turkkikin. Todellista luksuslankaa, josta voisi neuloa vaikka ylellisen, paksun villapaidan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti