16. maaliskuuta 2014

Espanjanvesikoira: Hugo ja Elvis

Hugo, kuva: Mari Laasanen
Elvis, kuva: Mari Laasanen
Ystäväni Mari tarjosi minulle haasteen tilaamalla langan espanjanvesikoiriensa leikatusta karvasta. Hänen koiransa Hugo, 1,5-v. ja Elvis, 4-v. ovat mustavalkoisia espanjanvesikoirauroksia. Molemmat koirat on koulutettu homekoiriksi ja ne aloittavat työnsä ensi kuussa. Elvis harrastaa vapaa-ajallaan agilityä ja kilpailee maxi3-luokassa, Hugon tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu rallytoko. Nämä espanjanvesikoirat rakastavat Marin mukaan uimista ja lelujen noutamista vedestä - Elvis sukeltaa esineitä pohjasta asti!

Kuitua karstamyllyssä
Espanjanvesikoirakarvaerä oli pesty ennen trimmausta. Kuitu vaikutti lupaavalle: pehmeää, kiharaa, tarpeeksi pitkää ja hyvin helposti huopuvaa. Yritin ensin kehrätä karvaa sellaisenaan, mutta homma osoittautui liian hankalaksi. Karstasin kuidun myllyllä ja siitä tuli hienoja levyjä.

Kehräsin langan Bliss-rukillani. Karstaamisesta huolimatta kuitu oli hyvin haastavaa kehrätä. Touhu alkoi sujua paremmin, kun ymmärsin, ettei tästä kiharasta ja huopuvasta karvasta saa tehtyä ohutta ja tasaista lankaa. Hyväksyin "möykyt" ja kehräsin säikeestä huomattavasti paksumpaa kuin edellisissä projekteissani. Tästä huolimatta kehräys oli hyvin hidasta ja säie katkesi helposti. Kertasin langan kaksisäikeiseksi rukilla.

Valmis 100 % espanjanvesikoiralanka on jännittävää. Se on paksua mutta pehmeää, hyvin epätasaista mutta vahvaa. Langan väri on hauskan kirjava. Lanka soveltuisi luultavasti parhaiten kaulaliinan tai yksinkertaisella mallilla tehtävään hartiahuiviin tai keeppiin. Valmista lankaa syntyi 500 grammaa ja se oli niin puhdasta, etten pessyt sitä. Mielenkiintoinen kuitu ja erikoinen projekti :).

Valmis espanjanvesikoiralanka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti