7. joulukuuta 2014

Pitkäkarvainen collie: Pecko

Pecko, kuva: Eeva Lahti
Raakakuitu
Sain Eevalta kehrättäväkseni hänen pitkäkarvaisen colliensa Peckon karvaa.  Eevan mukaan Pecko on nuori tricolor-värinen uros, jolla on voimakas paimennusvietti. "Peckolla riittää myös paimennettavaa meidän 3-sukupolven talossamme ja pihassamme. Ja Pekcon vaistot pelaavat: siellä missä on valkoinen hännänpää, sieltä löytyy myös talomme vilkas taapero," kertoo Eeva. Hän kertoi miettineensä Peckon ensimmäisen karvanlähdön aikana, että mitä villasta voisi tehdä. "Se tuntui käsitöitä rakastavissa käsissä liian arvokkaalta poisheitettävältä." Eeva löysi blogini ja otti yhteyttä. 

Peckon raakavilla oli pitkää ja siistiä, en karstannut sitä vaan kehräsin suoraan Bliss-rukillani. Tein siitä kaksisäikeistä lankaa ja kehruu oli mukavaa kuidun helppouden vuoksi. Pesin vyyhdin teatree-hevosshampoolla ja viimeisessä huuhtelussa käytin etikkaa kirkastamaan väriä ja raikastamaan tuoksua. Hakkasin vyyhtejä kaakeliseinään kierteitä tasoittaakseni.


 
Lanka viipsinpuulla
Valmista, pestyä 100 % pitkäkarvainen collie -lankaa syntyi n. 160 grammaa. Ennen pesua vyyhti painoi 180 grammaa, joten langasta, joka ei edes tunnu rasvaiselta, lähtee aika paljon likaa ja rasvaa pesussa pois! Collielanka on luksuslankaa: pehmeää, kuohkeaa ja lämmintä. Peckon värityksen myötä langasta tuli vielä todella kauniisti harmaa-valkea-kirjavaa. Lähetin vyyhdin Eevalle ja hän laittoi minulle viestiä: "Lanka, joka Peckosta syntyi mykisti täysin ihanuudella! Talomme pian syntyvä tulokas tulee saamaan upeat töppöset, ja Peckosta tuli hyötyeläin." Hieno projekti - kiva kuulla, että myös tilaaja tykkäsi langasta :).


Pesty 100% pitkäkarvainen collie -lanka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti