14. tammikuuta 2015

Hovawartteja


Pimu metsästää myyriä, kuva: Seija Kiiskilä

Raakakuitua
Ystäväni Seija tilasi langan 10-vuotiaan hovawartnarttunsa Pimun karvasta. Kuitu oli harjattua pohjavillaa: hienoa, pitkää ja takutonta. Kehräsin karvan Bliss-rukillani ilman karstausta kaksisäikeiseksi langaksi. Kehräys oli helppoa ja langasta tuli ohuehkoa ja suht' tasaista. Pesin vyyhdit teatreeshampoolla ja huuhtelin lopuksi etikkavedellä. Tasoitin kierrettä hakkaamalla märkiä vyyhtejä seinää vasten. Valmista 100 % hovawart-lankaa syntyi 300 grammaa.

Toinen hovawart-projekti oli ystäväni Piian Jose-uroksen karvaerä. Olen aiemminkin kehrännyt Piian koirista lankaa. Josen kuitu oli hyvin samankaltaista kuin Pimun, yhtä ylellistä ja jopa ihan saman väristä. Kehräsin tämänkin ilman karstausta rukilla kaksisäikeiseksi langaksi ja pesin vyyhdin teatreeshampoolla sekä etikkavesihuuhtelulla. Tätä 100 % hovawart-lankaa valmistui 145 grammaa.

Vaalea 100 % hovawart-lanka vasemmalla
Hovawartin karva kuuluu suosikkeihini. Se on erittäin hienoa, sopivan pitkää ja helppoa työstää. Hovawartista saisi halutessa hyvinkin ohutta lankaa. Valmis lanka on hyvin pehmeää, joten se ei kestä kovaa kulutusta. Parhaimmillaan tämä superlämmin luksuslanka on asusteissa.

Olen ollut kuukauden sairauslomalla silmäleikkauksen vuoksi ja aloitin kehräämisen vasta muutama päivä sitten - suojalasit päässä. Hyvinhän tämä onnistuu näinkin :).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti