18. syyskuuta 2015

Bichon frisé: Lotta, Cara ja Jade

Tanjan  bichon frisét, kuva: Tanja Minkkinen


Kehräsin ystäväni Tanjan bichon frisé -narttujen leikatusta karvasta lankaa. Tanja kertoo Lotta (8 v.), Cara (1 v.) ja Jade (4 v.)  koiristaan seuraavaa:
Tämä kolmen kopla saa halutessaan varsinaisen pyörremyrskyn kotona aikaan. Vanha rouva alkaa olla hyvin arvonsa tunteva, eikä ihan pienistä riehaannu. Jade on pesueen ujoin vieraita kohtaan, mutta pitää muut koirat terhakasti kurissa. Cara, meidän pieni pomppiva lumipallo - ikiliikkujaksikin voisi kutsua, ei päiväsaikaan viihdy paikallaan kahta sekuntia pidempään. Parasta puuhaa kaikkien mielestä ovat metsälenkit kuralammikoineen... heti naapurin kissojen jahtaamisen jälkeen ;)

Bichon frisén kuitu on pehmeää ja huopuvaa - lupaavan tuntuista. Usein nämä koirat trimmataan niin, että poistettava karva ei ole kovin pitkää, mikä asettaa haasteita kehräykselle. Tässäkin erässä suurin osa karvasta oli lyhyttä. Valikoin kehrättäväksi pisimpiä kuituja. En karstannut kuitua ja yritin kehrätä langan ilman lampaanhahtuvaa. Säikeen tekeminen oli vaikeaa, sillä säikeeseen oli pakko kehrätä voimakas kierre, jotta lyhyet karvat pysyivät siinä. Myös tasapainoisen langan kertaamisessa oli hankaluuksia, mutta lopputulos oli kuitenkin kiva. Pesin langan mäntysuovalla ja järvivedellä. Pesussa lanka vielä huopui ja muuttui pumpulisemmaksi. Valmista lankaa syntyi vajaat 100 grammaa.

Valmis 100 % bichon frisé -lanka on todella paksua ja pehmeää, puhtaanvalkeaa tehostelankaa. Irtokarvaa irtoaa jonkin verran. Kehrään parhaillani toista bichon frisé -erää, johon laitan lampaanhahtuvaa. Langat eroavat toisistaan ja tämä täysin koirankarvasta kehrätty lanka on pehmeämpää ja ylellisempää kuin lammassekoite.

Pesty 100 % bichon frisé -lanka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti