13. tammikuuta 2016

Kissat: Seppo ja Rouva Pöhö

Seppo ja Rouva Pöhö, kuva: Heli Liukkonen.

Sain kehrättäväkseni pitkästä aikaa kissankarvaa. Nämä projektit ovat olleet jännittäviä ja niin tälläkin kertaa! Karvat ovat peräisin Helin kissoista. Heli kertoo kissoistaan näin: "Vasemmalla (yläkuvassa) on Seppo. Seppo on aito ragdoll-rotuinen liki kuusikiloinen, yksivuotias löllykkä. Oikeanpuoleinen kaunotar on nimeltään Rouva Pöhö. Pöhö on kaksivuotias pieni, siro ja arka maatiaiskissaneiti, jossa saattaa olla norjalaisen metsäkissan geenejä. Yöllä kahden-kolmen aikaan meidän olohuoneessa on kissaralli: kiipeilypuuhun, alas, sohvan taakse ja takaisin kiipeilypuuhun."

Kissankarvakuitu oli erittäin huopuvaa. Koska kuituerä ei ollut suuri, karstasin sitä käsikarstoilla sitä mukaa, kun kehräsin säiettä rullalle Bliss-rukillani. Karva tuntui huopuvan ihan käsissä kehrätessä ja jouduin karstaamaan samaa karvaa useampaan kertaan. Huopumisen vuoksi kaksisäikeiseksi kerratusta langasta tuli hyvin eläväpintaista, sillä lankaan muodostui "sattumia". Kuitu oli todella kaunista useasta väristä johtuen ja osin langasta tulikin upean kaksiväristä. Pesin langan mäntysuovalla ja lisäsin viimeiseen huuhteluveteen etikkaa.

Valmis 100 % ragdoll-maatiaiskissalanka on todella kaunista, hyvin pehmeää ja lämmintä lankaa. Sitä syntyi 160 grammaa. Langassa on kissankarvalangalle tyypillinen tuntuma, sellainen nahkean silkkinen, jota en ole koskaan tavannut koirankarvalangoissa. Upea lapas- tai asustelanka hienoista kissoista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti