5. elokuuta 2016

Collie: Hugo

Hugo, kuva: Virpi Tikka

Minulla on tänä kesänä ollut useampi "terapiakehruu" eli niin ihana kuitu, että kehrääminen on ollut yhtä nautintoa. Skotlanninpaimenkoira eli pitkäkarvainen collie Hugo lukeutuu tähän kategoriaan :). Hugo (Driver Gold Golden Glenny) on viisivuotias uros ja väriltään blue merle. Virpi kertoo, että jopa eläinlääkäri on sanonut Hugolla olevan karvaa viiden koiran edestä ja sitä irtoaakin harjatessa kovasti. Hugon perheeseen kuuluu ihmisten lisäksi koirakaveri, aiemmin sitä kasvatti Mec-collie ja nyt Hugon kaverina on 2-vuotias Ruca-collie. Hugo ja Ruca ovat parhaat kaverukset ja kuin veljekset keskenään, toteaa Virpi.

Sain pienen erän Hugon harjattua pohjavillaa kehrättäväkseni. Kuitu oli hienoa, pitkää ja takutonta, joten pystyin kehräämään sen ilman karstausta Bliss-rukillani. Karvaerässä oli tummempaa ja vaaleampaa kuitua, jotka yritin kehrätä omille rullilleen. Kertausvaiheessa yhdistin tumman ja vaalean kaksisäikeiseksi langaksi ja lopputulokseksi sain kaunista kaksiväristä lankaa. Kehräsin tämän langan aamupäivän auringossa pihallani - mikäpä sen mukavampaa viimeisten lomapäivien viettoa!

Pesin valmiin langan mäntysuovalla. Huuhteluiden jälkeen tasoitin vyyhdin kierrettä hakkaamalla märkää vyyhtiä seinään. Lanka sai kuivua kuistilla.

Valmis 100 % -collielanka on pehmeää, ylellistä ja kaunista. Sitä syntyi 120 grammaa. Suosittelen ehdottomasti ottamaan talteen Hugon karvat jatkossakin, sillä tästä luksuslanka soveltuisi monenlaisten suurempienkin neuleiden materiaaliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti