14. lokakuuta 2013

Välinehurmosta

Minulle tuppaa käymään niin, että kun teen jotain, niin teen sen kunnolla. Toisin sanoin innostun kamalasti ja mopo lähtee helposti lapasesta :). Näin kävi tässäkin harrastuksessa. Aikani perinnerukkini kanssa tapeltuani päätin antaa periksi ja aloittaa rukkikehräämisen hieman helpommin. Lueskelin Ravelry-palvelun Suomalaisten kehrääjien ryhmästä rukkivertailuja ja kuuntelin Pirkkoa. Hätäinen kun päätöksissäni olen, tilasin itselleni tänään Hollannista uuden Bliss-rukin sen enempää malleja testailematta. Tilasin myös Pirkon suosituksesta rullasarjan sekä varalle hihnoja, noita rukin kuluvia osia.

Varustelu ei loppunut rukin hankintaan vaan värttinöihin hullaantuneena luin tietenkin Ravelryn kaikki värttinä-keskustelupalstat ja iskin silmäni amerikkalaiseen Trindleen, tuohon nykyajan värttinämallien kuninkaalliseen. Koko illan suunnittelin värttinääni eli valitsin karan ja painot, jotka toimivat värttinän kehränä. Päädyin eksoottiseen, kauniin punaruskeaan Chico Zapote -puuhun karan osalta ja hypersthenekiviin painoina.

Nyt kuumeisesti paketteja Hollannista ja Yhdysvalloista odottamaan. Itse asiassa tilasin jo aiemmin yläpainotteisen Löuet-värttinän Villa Laurilasta, joten paketti on tulossa kotimaastakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti